Amuse van geprikte eendeborst en proscuitto

Eend met sinaasappel en waterkers op een vork

De bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 15 minuten.

Dit recept is bestemd voor 12 personen.

Ingredienten

  • 2 stuks eendeborsten (gaar)
  • 2  sinaasappels, geschild, in 6 plakken
  • 12 takjes waterkers (klein)
  • 2 stuks limoenen (het sap)
  •   olijfolie (extra vierge)
  • 1  rode peper (zaadjes verwijderd en fijngehakt)
  • 1 takje munt (vers, blaadjes geplukt en fijngehakt)

Bereidingswijze

  1. Verse eendeborst krokant bakken op het vel en daarna kort bakken op de vlees zijde. Eventueel nagaren in de oven van 150 graden.
  2. Laat eendeborst afkoelen.
  3. Snijd de eendeborst in lange plakken. Prik een dubbelgevouwen plak sinaasappel aan de vork. Leg waterkers of rucola op een plakje eend en rol dit op.
  4. Prik aan de vork.
  5. Pers limoensap uit boven een kom en schenk er drie maal zoveel olie op. Breng op smaak met zout en peper en roer er de rode peper en gehakte muntblaadjes overheen.
  6. Zet het kommetje prikkelende dressing bij de amuse zodat dit gebruikt kan worden.

 

 

 

Prosciutto en rucola op een vork

De bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 10 minuten

Dit recept is bestemd voor 12 stuks.

Ingredienten

  • 6 plakken proscuitto (gehalveerd)
  • handvol rucola, (gewassen en gedroogd)
  •   olijfolie (extra vierge)
  •   balsamicoazijn (goede!)

Bereidingswijze

  1. Rol voorzichtig een plakje prosciutto om de rucola als een bloem en prik deze aan de vork.
  2. Sprenkel voor serveren wat olijfolie en een paar druppels olijfolie op de schaal/bord. Leg hierop de prosciutto vork zodat iedereen de vork door de dressing kan halen voor het opeten.
  3. Sprenkel ook wat olie en balsamico over de prosciutto.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie